Välkommen till livet

Hurra, ett nytt liv, en ny människa! Barnet har kommit till oss biologiskt eller via en annan familj. Hur ska vi fira det? Hur ska vi välkomna det?

Välkommen in i vår religion

I Sverige väljer vi traditionellt att döpa in i kristendomen och med det ett medlemskap i den Svenska kyrkan. Andra har annan religiös trosuppfattning och väljer ceremoni efter det. Väljer ni att göra det kan vi vara med att arrangera festligheterna i samband med detta.

Namngivningsceremoni med religiösa förtecken

Idag är det många som vill hålla dörren öppen för att ”det kanske finns något efter detta”. Här kan vi hjälpa till att arrangera en tillställning där vi tar fram livsfilosofier och trosuppfattningar och skräddarsyr en namngivningsceremoni där betoning ligger på respekt för alla uppfattningar och åskådningar. Vi väljer tillsammans dikter och ord som ni vill att ert barn ska välkomnas med. Ibland är det svårt att veta hur man vill ha det därför anordnar vi ceremonin tillsammans med er och utformar den så som ni önskar. Marielle Skipper förrättar gärna namngivningsceremonin. Kontakta oss för en för kostnadsfri konsultation.

Namngivningsceremoni utan religiösa förtecken

Välkommen älskade barn! Behovet av att fira livet, barnet och framtiden? Vi rekommenderar en namngivningsceremoni där släkt och vänner kan samlas för en stund med musik, vackra och tänkvärda tankar. Ni väljer att hylla livet och er som familj. Ceremonin innehåller inga religiösa budskap. Vår värdegrund är FN:s barnkonvention som vi talar kring under ceremonin. Vi håller ett namngivningstal där vi framhåller föräldrarnas önskan och hopp om barnet. Ni väljer platsen och vi kan självklart rekommendera lämpliga platser. Vid namngivningsceremonin skapas en högtid som grundar sig på ett välkomnande av barnet in i släktens och världens gemenskap. Marielle Skipper förrättar gärna namngivningsceremonin. Kontakta oss för en för kostnadsfri konsultation.